Donderdag 14 februari organiseert ZLTO samen met Coöperatie Duurzame Energieketen de Baronie (CDEB) een demo- en kennisdag over de oogst van wilgen en toepassing van houtsnippers als energiebrandstof in biomassaketels op agrarische bedrijven. Je bent van harte uitgenodigd. 

In 2016 werd op initiatief van CDEB het wilgenperceel aangeplant op circa drie hectare grond van de gemeente Gilze-Rijen. Na drie jaar hebben de snelgroeiende wilgen een hoogte van maar liefst acht meter bereikt en worden op donderdag 14 februari voor het eerst geoogst. Rond deze wilgenoogst organiseert ZLTO samen met CDEB een demo- en kennisdag over de toepassing van houtsnippers als energiebrandstof in biomassaketels op agrarische bedrijven. Tijdens deze demo- en kennisdag worden alle onderdelen van de teelt, oogst en toepassing van houtsnippers binnen een lokale energieketen onder de aandacht gebracht

De wilg als duurzame grondstof
Wilg heeft een hoge energieopbrengst en vervangt bij verbranding aardgas. Daarnaast kent het gewas vele biobased toepassingen. ZLTO organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met CDEB om duurzame en CO2 neutrale biomassa als vervanger van fossiele brandstoffen en als grondstof voor de biobased toepassingen onder de aandacht te brengen. Met name voor de agrarische sector liggen er kansen en mogelijkheden om zowel aan de vraag- als aanbodkant te investeren in lokale energieproductie.

Meer informatie
Je bent van harte welkom op deze demo- en kennisdagen over de oogst van wilgen en toepassing in een lokale duurzame biomassaketen. Bekijk de ZLTO website voor meer informatie, het programma en om je aan te melden.